To blog or not to blog…

Zoals het niet voor het eerst is dat ik een blogpost schrijf met deze titel, zo is dit ook niet mijn eerste weblog. Het is wel voor het eerst dat ik niet schrijf onder een pseudoniem. Hoewel ik het bij mijn voornaam houd, is het geen stiekem gedoe meer. Want zo voelde het soms toch een beetje.

Vorig jaar verwijderde ik mijn laatste site onder pseudoniem. Twijfelend, maar overtuigd. De omstandigheden waren veranderd en maakten dat bloggen onder een andere naam niet langer goed voelde. Wilde ik überhaupt wel blijven bloggen? Ik wist het niet, maar heb nog steeds geen spijt van het verwijderen van al het oude. Alhoewel verwijderen wel erg rigoureus klinkt. Ik heb alles met behulp van BlogBooker verzameld en bewaard en kan, als ik dat zou willen, precies teruglezen wat ik allemaal schreef.

Waarom nu dan toch weer een site? Nou ja, de omstandigheden zijn dan wel veranderd, mijn schrijfzin is bij tijd en wijle nog ruimschoots aanwezig. En al kan ik dat voor een deel kwijt in mijn vrijwilligerswerk, dat is toch anders. Dat is voor een ander, rekening houdend met. Een weblog is toch ook vooral voor en van jezelf en mooi meegenomen als een ander er dan ook nog wat aan heeft.

Ik beloof geen vast stramien: ik schrijf als ik daar zin in heb. De ene keer kort, de andere keer lang. Of iets er tussenin. Soms wellicht elke dag, maar dan ook zomaar weer een maand niet. Of langer. Dan weer met foto en dan weer zonder. Gewoon zoals het komt.

En waarover dan? Ook dat komt zoals het komt. Van kleine oppervlakkigheidjes tot wat me bezighoudt en alles er tussenin. Met wellicht soms wat activisme vanuit mijn perspectief als het gaat om benoemen van wat een mens zoal kan bezighouden. En vast ook wel eens gecensureerd. Want allemaal reuze leuk en aardig natuurlijk, dat geblog op het www, maar wat privé is, blijft privé.

Kortom: ik blog. Op mijn manier. Volgens de hogere ‘ik doe ook maar wat kunde’. Wordt vast leuk!

2 gedachten over “To blog or not to blog…”

Geef een reactie